Waar mijn passie ligt...

Gezinnen kracht geven in hun tocht doorheen zwangerschap en geboorte.      

***
Stilstaan in een voorbijrazende wereld en samen herinneringen creëren op beeld. 

Hoe begon mijn doula-verhaal

In 2020 lag voor ons de start van een heel bijzonder verhaal. Het jaar waarin veel gebeurde in de wereld, maar voor ons een herinnering dat alles overtrof: de geboorte van ons dochtertje Oona. Heel wat uitdagingen kwamen op ons pad tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Het gebrek aan informatie en begeleiding hebben wij enorm gemist. Vooral het verloop van de bevalling heeft een diepe indruk op mij nagelaten. Na een korte maar woelige arbeid, kwam ons dochtertje via een snelle keizersnede ter wereld. Gedurende de hele bevalling was er van goede en correcte communicatie geen sprake en zijn er dingen gebeurd die zeker en vast anders hadden kunnen lopen. 

Een intense ervaring die ik nooit zal kunnen overdoen en die ik voor altijd met mij zal meedragen, maar die mij ook de kracht heeft gegeven om een nieuwe weg in te slaan. Dit verhaal zou hier nog niet gedaan zijn... Ik wilde mijn ervaringen omzetten naar iets positiefs en kwam zo bij de doula-opleiding terecht.

Ik voel de gedrevenheid sterker dan ooit om ouders te begeleiden in hun uniek verhaal. Hen te informeren en zo goed mogelijk voor te bereiden op wat zal komen. Een houvast zijn waar ze te allen tijde op kunnen terugvallen. Een klankbord tijdens de bevalling, zodat er altijd een mogelijkheid tot communicatie is. Ik wil graag een steun en toeverlaat zijn zodat niemand zich alleen moet voelen. Onzekerheden en vraagstukken omzetten naar kracht en vertrouwen, op een verbindende manier, dat is mijn doel.

Wie je kan terugvinden achter de camera

In 2017 leerde ik mijn partner in crime Raf Michiels kennen. Hij is professioneel fotograaf en ik viel meteen voor zijn charmes. Door zijn passie en mooie beelden te zien, begon het bij mij toch ook te kriebelen. Mijn interesse in fotografie is nog verder gegroeid na de geboorte van ons dochtertje in 2020. Met de ondersteuning en coaching van Raf begon ik aan een nieuw avontuur. Ons gezin en mijn familie waren de perfecte proefkonijnen en ik leerde al doende mijn eigen stijl ontwikkelen. Ondertussen heb ik al heel wat families, gezinnen, baby's en koppels mogen vastleggen en besef ik meer en meer dat ik dit echt heel erg leuk vind! 

Ik schaaf mijn techniek graag bij door middel van coachings, workshops en online cursussen. Mijn man Raf staat ook steeds klaar om mij feedback te geven en zal mij steeds ondersteunen waar nodig. 

Ik zal altijd proberen om spontaniteit en echtheid op beeld te krijgen. De interactie tussen een koppel, tussen ouder en baby/kind en tussen familie staat bij mij centraal. 

Let's step into the light together!

Ik kijk er alvast naar uit jouw once in a lifetime momenten te mogen vastleggen

en/of

je te begeleiden tijdens jullie zeer bijzondere periode van zwangerschap en geboorte. 

Liefs, Julie

mlmlk