Doula Julie 
Zwangerschap en geboorte

Wat kan ik voor jou betekenen?

Allereerst wil ik graag een vertrouwenspersoon zijn op wie jij elk moment van je zwangerschap en tijdens de bevalling kan terugvallen. Een constante factor en rots in de branding in jouw unieke verhaal. Daarnaast vind ik het belangrijk om ervoor te zorgen dat jij vol vertrouwen je zwangerschap kan beleven en samen met je eventuele partner goed geïnformeerd je bevalling ingaat. Samen werken we onzekerheden weg en gaan we op zoek naar wat voor jou belangrijk is tijdens de geboorte van je kindje. Ik probeer gedurende de bevalling je noden en behoeften mee te verwoorden zodat jij je voor de volle 100% kan focussen op jezelf en je baby. Ik neem graag een ondersteunende rol aan voor zowel jou als je eventuele partner. 

Een doula-begeleiding is een aanvulling op de medische zorg die je krijgt via de vroedvrouw en/of gynaecoloog. Ik zal daarom nooit medisch advies geven of medische handelingen uitvoeren.

Prenatale begeleiding

De prenatale begeleiding bestaat uit minstens 3 gesprekken die plaatsvinden in de periode voor de bevalling. Indien er nood is aan een extra gesprek, kan dit uiteraard steeds worden afgesproken. 

Ik zet ze hier alvast even op een rijtje.

Kennismakingsgesprek

Dit is een verkennend gesprek om te bekijken wat de verwachtingen zijn en hoe ik voor jou een meerwaarde kan zijn. Je krijgt alvast wat info over wat een doulabegeleiding juist inhoudt. Ik doe dit gesprek meestal via een videocall per telefoon of zoom. 

Intake gesprek

In dit gesprek leren we elkaar wat beter kennen. Er is ruimte voor vragen en we gaan alvast dieper in op jouw wensen tijdens de bevalling. Verwachtingen worden duidelijk uitgesproken zodat ik mijn begeleiding op jouw noden en die van je eventuele partner kan afstemmen. 

Vervolggesprek

In dit gesprek ligt de focus op informeren zodat je goed voorbereid je bevalling kan ingaan. Indien gewenst is er ruimte voor het bekijken van de geboortewensenlijst. Daarnaast reik ik enkele praktische tips en oefeningen/houdingen aan die jou kunnen helpen tijdens je zwangerschap en bevalling. 

Gedurende de prenatale periode ben ik steeds bereikbaar via SMS, Whatsapp of telefoon voor vragen, informatie, een geruststellend gesprek of gewoon een luisterend oor.

Kortom, alles waar jij nood aan hebt tijdens jouw zwangerschap. 


Wachtperiode en bevalling

Vanaf jouw 37e zwangerschapsweek sta ik van wacht en zal ik dag en nacht bereikbaar zijn per telefoon. Ik kan binnen een tijdspanne van 2u aanwezig zijn. Gedurende de bevalling ben ik de hele tijd aanwezig. Ook tijdens het gouden uurtje na de bevalling blijf ik nog even ter ondersteuning. 


Postnataal gesprek

Na de bevalling spreek ik graag nog een keer af om samen terug te blikken. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen indien hier nood aan is.  Ik laat je de eventuele foto's zien die ik heb getrokken en ik schrijf (indien gewenst) een geboorteverhaal vanuit mijn perspectief. 


Foto's tijdens de geboorte

Indien gewenst trek ik graag enkele foto's tijdens de bevalling. Als doula ligt mijn focus vooral op jouw ondersteuning. Als alles goed gaat en er is ruimte voor foto's, is dit zeker een mogelijkheid. Indien je graag een echte geboortereportage wil, kan dit uiteraard ook. Neem dan zeker een kijkje op mijn pagina voor Fotografie

Lid van de Vlaamse Federatie van Doula's  

>>  https://dedoula.be